Kopertki z Indyka
Soczyste kotlety z indyka z dodatkiem serka topionego aż rozpływają się w ustach.
8 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg fileta z indyka
• 2 serki topione ze szczypiorkiem
• 10 dag sera żółtego w plastrach
• 10 dag szynki sopockiej
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka całe
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy doprawiamy sola oraz pieprzem.
2. Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko serkiem topionym.
3. Na serze układamy szynkę oraz ser żółty.
4. Składamy mięso w kopertki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Kopertki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju
6. Kotlety gotowe.
7. Smacznego.