Kiszpsuja
Coś pysznego dla każdego, każdy na pewno lubi bigos, ta potrawa jest coś ala bigosu a nawet lepsza. Idealne danie na różne uroczystości, niedzielną kolację.
Składnik:
• 1 /2 kg fileta z indyka
• 1 cebula
• ½ kg pieczarek
• ½ kg kapusty kiszonej
• 1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej
• 200 g śliwek suszonych
• 200 g koncentratu pomidorowego
• 1 łyżka magii
• Sól
• Pieprz
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie przekładamy do garnka podlewamy wodą i gotujemy.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Chwilę prużymy i przekładamy do mięsa
3. Kapustę kiszoną drobno kroimy również przesmażamy i przekładamy do garnka. Dodajemy fasolkę szparagową, suszone śliwki, ewentualnie podlewamy wodą.
4. Pod koniec gotowania wlewamy przecier i doprawiamy sola oraz maggi.
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.