Szarlotka ekspresowa

Szarlotka ekspresowa

Szarlotka to ulubione ciasto mojego synka, więc co jakiś czas gości w naszym domu, bo czego mama nie zrobi dla swoich dzieci… Szarlotki nie zabrakło również na tegoroczne Święta. Tym razem przygotowałam szarlotkę ekspresową, bo robiłam ją dosłownie w ostatniej chwili, tak na szybko. Nazwałam ją ekspresową ponieważ naprawdę szybko się ją robi. Po pierwsze ciasta nie trzeba długo zagniatać, chłodzić w lodówce, ani mrozić. Nie trzeba go wałkować czy trzeć na tarce. Wystarczy zagnieść na, jak ja to nazywam, okruchy i wysypać do blachy. Po drugie użyłam gotowych smażonych jabłek ze słoika, które przygotowałam sobie w sezonie letnio – jesiennym. Mimo, że robiona na szybko, to wyszła bardzo smaczna i nawet lepsza od tych ciast, którym poświęciłam więcej czasu. Oto przepis:

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.