Udka pieczone w marchewce i groszku

Udka pieczone w marchewce i groszku

Bardzo łatwy sposób na pyszny obiadek, udka z kurczaka z marchewka i groszkiem.

6 porcji
45 minut czas przygotowania

Składniki:
• 6 porcji udek z kurczaka
• 1 opakowanie Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami
• 1 cebula
• 1 opakowanie groszku z marchewką
• ½ szklanki śmietany 12 %
• 1 łyżka mąki pszennej
• Sól

Sposób przygotowania:
1. Mięso przekładamy do miski, solimy i doprawiamy Pomysłem na soczystego kurczaka z papryką i ziołami. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 35 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju, dodajemy groszek z marchewką, podlewamy 1 szklanką wody i gotujemy.
3. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i pod koniec gotowania wlewamy hartując do warzyw. Chwilkę gotujemy aż sos się zagęści.
4. Warzywa przekładamy do naczynia i na wierzch układamy udka z kurczaka.
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.