Zapiekane roladki
Roladki z kurczaka zatopione w masie jajecznej z warzywami.
Składniki:
• 3 pojedyncze filety z kurczaka
• 20 dag szynki sopockiej w plastrach
• 15 dag sera żółtego w plastrach
• 15 dag sera żółtego w kawałku
• 6 jajek całych
• Pęczek szczypiorku
• 2 papryki (żółta, czerwona)
• 3 ogórki kiszone
• 2 pomidory
• Sól
• Pieprz
• Przyprawa do kurczaka
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w bardzo cienkie plastry, doprawiamy solą oraz przyprawą.
2. Na każdy kawałku mięsa układamy po plastrze sera i szynki.
3. Zwijamy w roladki i kroimy na połowę.
4. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
5. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy.
6. Do jajek dodajemy drobno pokrojone papryki, ogórki, pomidory, posiekany drobno szczypiorek. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Masę jajeczną wylewamy na mięso i posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
8. Pieczemy 40 minut w 180°C.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.