Kotleciki marchewkowe z kaszą jaglaną (wykorzystanie pulpy z wyciskarki wolnoobrotowej)
Wyciskarki wolnoobrotowe są coraz popularniejsze i wiele z nas ma dylemat co z pozostałą pulą po wyciskaniu soków?
Dzisiaj druga propozycja zużycia pulpy, tym razem marchewkowo-selerowej. Jeśli na śniadanie dodatkowo zaplanujesz jaglankę, a ugotujesz jej więcej bez trudu przygotujesz te smaczne kotleciki na obiad.
Są mięciutkie, bardzo delikatne i super smaczne.
Składniki:
2 szklanki pulpy warzywnej z wyciskarki wolnoobrotowej
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 cebula
1 jajko L
sól, pieprz
tymianek/oregano
masło klarowane do smażenia
Przygotowanie:
odmierzyć pulpę warzywną po wyciskaniu soku
ugotować kaszę jaglaną wg przepisu z bloga
obraną, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę zeszklić na maśle
wymieszać wszystkie składniki na kotleciki, doprawić dpo smaku. Formować okrągłe kotleciki, lekko spłaszczyć i smażyć po 3 minuty z obu stron do zrumienienia
usmażone układać na ręczniku papierowym celem odsączenia nadmiaru tłuszczu
Zobacz także przepisy:
Kotlety Z Ryżu I Warzyw – Pyszny Pomysł Na Bezmięsny Obiad
KOTLECIKI WARZYWNE Z CUKINII I MARCHEWKI (29 KCAL)
Kotlety Z Kalafiora I Kaszy Jaglanej – Przepis Na Bezmięsne Mielone