Indyk w galarecie

Indyk w galarecie

Indyk w galarecie

Przystawka, przekąska na różne uroczystość. Filet z indyka z owocami w przyprawach.

Składniki:
• ½ kg fileta z indyka
• 2 szklanki wywaru rosołowego
• 1 łyżka żelatyny
• 4 brzoskwie z puszki
• 4 ananasy z puszki
• Sól
• 1 łyżeczka Bazyli
• 1 łyżeczka szałwii
• 1 łyżeczka mięty
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Filet czyścimy z błonek, doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami, układamy w woreczku do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180°C.
2. Po tym czasie studzimy, kroimy w plastry, układamy w naczyniu.
3. Obok mięsa układamy owoce i zalewamy wywarem rosołowym rozrobionym z żelatyną.
4. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy 3 godziny.
5. Gotowe.
6. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.