Indyk po węgiersku z cebulką
Soczyste mięso z indyka w pikantny sosie z cebulką.
Składniki:
• 1kg fileta z indyka
• 300 ml soku pomidorowego
• 500 g ketchupu pikantnego
• 1 łyżeczka cukru
• 6 dużych cebul
• ½ opakowania przyprawy do indyka
• ½ łyżeczki chili
• sól
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do indyka oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obrane pokrojone w krążki cebule. Prużymy do chwili uzyskania jasnobrązowego koloru. Po tym czasie dodajemy sok pomidorowy, ketchup i doprawiamy chili oraz cukrem.
3. Sos z cebulą łączymy z mięsem i chwilę gotujemy.
4. Danie gotowe.
5. Smacznego.