Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami
Na zimne dni najlepsze dania są z kapusta kiszoną, która jest bardzo zdrowa.
Składniki:
• 1 szynka wieprzowa
• 1 cebula
• 2 marchewki
• 20 dag kapusty kiszonej
• ½ kg pieczarek
• 2 łyżki ketchupu pikantnego
• Sól
• Pieprz
• 1 łyżka przyprawy do gulaszu
• Szczypta chili
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą do gulaszu.
2. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy obrane i pokrojone w plasterki marchewki oraz posiekaną drobno kapustę kiszoną. Następnie dodajemy ketchup.
3. Pieczarki kroimy w plasterki również prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Kapustę oraz grzyby łączymy z mięsem dokładnie mieszając.
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.