Cebulowe roladki
Niesamowite roladki ze schabu o smaku cebulowym, faszerowane pieczarkami, coś nowego dla każdego, na uroczystość, święta lub niedzielny obiad.
8 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• ½ kg schabu
• 1 szk. mleka
• 3 cebule
• 15 dag pieczarek
• 8 łyżeczek musztardy sarepskiej
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, zanurzam w mleku i dodaję pokrojone w plastry cebule
(2 szt.). Odstawiam na całą noc do lodówki.
2. Po tym czasie mięso oprószam solą oraz pieprzem i każdy kawałek smaruję cienko musztardą.
3. Cebulę obieram, drobno kroję, podprażam na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem i solą. Tak przygotowany farsz nakładam na musztardę i mięso zwijam w roladki.
4. Panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej, obsmażam z każdej strony na rozgrzanym oleju.
5. Roladki gotowe.
6. Smacznego.