Kotlety ruskie

Kotlety ruskie

Kotlety ruskie

Dla miłośników farszu do ruskich pierogów następny przepis, tym razem najłatwiejszy ze wszystkich. Nie potrzebujesz, ani ciasta pierogowego, ani piec naleśników, bo wystarczy farsz obtoczyć w bułce tartej i upiec kotleciki na patelni. Wspaniałe ruskie nadzienie w chrupiącej skorupce na pewno Ci posmakuje. Kotleciki są delikatne i pyszne. Podane z sosem i surówką stanowią świetny wegeteriański obiad.

Składniki:
0,75 kg ziemniaków
250 g sera twarogowego
1 cebula
masło klarowane
bułka tarta
1 jajko+ do obtoczenia

Przygotowanie:
ziemniaki ugotować do miękkości, odcedzić, chwilę odparować i rozgnieść praską
dodać twaróg rozgnieciony wcześniej widelcem z podsmażoną cebulką i ugnieść powtórnie
intensywnie doprawić solą i pieprzem. Na koniec wbić jajko i wyrobić farsz na jednolitą masą
formować owalne kotleciki, obtaczać w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obydwu stron po kilka minut

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.