Czebureki z mięsem

Czebureki z mięsem

Czebureki z mięsem

Chrupiące pierogi z mięsem smażone.

Przepis na pyszne, chrupiące czebureki z mięsem. Co to są czebureki? Czebureki ( chebureks) chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Śmiało można powiedzieć, że to smażone pierogi z mięsem. Przepis jest podobny do naszych pierogów z mięsem, wykonanie trochę inne. Kuchnia krymsko – tatarska jest kolebką tej potrawy. Jak się robi czebureki? Dawne czebureki to siekana jagnięcina ( baranina), cebula, przyprawy i przaśne ciasto. Tak przygotowane czebureki z mięsem smażono na głębokim tłuszczu. Jak jeść czebureki? Z czym podawać czebureki z mięsem?

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.