Diabelskie Roladki

Diabelskie Roladki

Diabelskie Roladki

Soczyste roladki ze schabu, które rozpływają się w ustach, koniecznie wypróbujcie.

30 minut czas przygotowania
7 porcji

Składniki:
• ½ kg schabu
• 20 dag pieczarek
• 1 cebula
• 1 papryka czerwona
• Olej do smażenia
• 4 łyżki ketchupu
• 10 dag sera żółtego w plastrach
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy kroimy w dwu centymetrowe plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę. Wlewamy ketchup, doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Na każdym kawałku mięsa układamy po połówce plastra żółtego sera, następnie po łyżce farszu.
4. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Roladki gotowe.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.