Zupa z berlinek

Zupa z berlinek

Zupa z berlinek

Pyszna zupa z berlinkami, zachęta dla niejadków a berlinki każdy lubi nawet dorosły się skusi.

8 porcji
50 minut czas przygotowania

Składnik:
• ½ kg ziemniaków
• 1 cebula
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka zielona
• 2 opakowania berlinek
• Olej do smażenia
• 240 g fasoli czerwonej w puszce
• 200 g przecieru pomidorowego
• 1 łyżka mąki pszennej
• Szczypta chili
• Sól

Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, myjemy, przekładamy do garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki, pokrojone w plasterki parówki. Smażymy 10 minut i łączymy z ziemniakami.
3. Wlewamy fasolkę razem z zalewą, dodajemy przecier pomidorowy i zagęszczamy zupę mąką rozrobioną w małej ilości wody. Na koniec zupę doprawiamy chili ewentualnie solą.
4. Zupa gotowa.
5. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.