Sałatka z Paluszkami Krabowymi
Tą sałatkę pierwszy raz jadłam kilka lat temu u siostry. Przepis na nią dostała od swojej koleżanki. Ja przepisu nie dostałam, ale wiedziałam jakie składniki w niej są, więc przez pewien czas robiliśmy ją z Mężem dość często. Ostatnio powróciłam do tej zapomnianej sałatki, bo bardzo ją lubimy i pewnie zagości u nas na stole jeszcze niejednokrotnie.
Składniki:
200 g paluszków krabowych
175 g świeżego ogórka
4 jajka
szczypiorek (ilość według uznania)
2 łyżki majonezu
4 łyżki jogurtu naturalnego
sól
pieprz
Ugotuj jajka na twardo.
Paluszki krabowe pokrój w centymetrowe kawałki. Obranego ogórka przekrój wzdłuż na 4 części, a następnie w plasterki. Ugotowane jajka pokrój w kostkę. Dodaj pokrojony szczypiorek.
W małej miseczce połącz ze sobą majonez, jogurt i dopraw solą oraz pieprzem. Przelej do miski z sałatką i dokładnie wymieszaj. Jeśli trzeba to jeszcze dopraw.