Wafelki Tabalugi
Dziś do kawki proponuję pyszne, przekładane wafle tortowe masą kakaową, udekorowane czekoladą oraz orzeszkami.
20 porcji
20 minut czas przygotowania
Składniki:
• 250 g margaryny
• 2 łyżki kakao
• ½ szk. cukru
• ½ szk. Mleka
• 2 szk. mleka w proszku
• 1 czekolada mleczna
• ½ śmietany 30%
• Orzeszki laskowe do dekoracji
• 1 opak. wafle tortowe
Sposób przygotowania:
1. Margarynę przekładamy do rondelka, wsypujemy kakao, cukier, wlewamy mleko i rozpuszczamy.
2. Następnie studzimy i mieszając dodajemy stopniowo mleko w proszku.
3. Gotową masą smarujemy cienko cztery wafle, składamy razem ze sobą a piątym przykrywamy górę.
4. Czekoladę rozpuszczamy razem ze śmietaną, powstaje nam polewa czekoladowa, którą polewamy dowolnie wierzch wafli i posypujemy orzeszkami.
5. Kroimy na małe kawałki.
6. Gotowe.
7. Smacznego.