Gołąbki z młodej kapusty

Gołąbki Z Młodej Kapusty

Gołąbki z młodej kapusty

Nie ma nic lepszego jak gołąbki z młodej kapusty tak twierdzi moja Córka, dlatego postanowiłam się z wami podzielić przepisem.

10 porcji
50 minut czas przygotowania

Składniki:
• ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
• 1 torebka ryżu
• 1 główka kapusty młodej
• 1 marchew
• 1 pietruszka
• 1 całe jajko
• 1 łyżka majeranku
• ½ łyżeczki papryki ostrej
• Sól
• 200 g przecieru pomidorowego
• ½ szk. śmietany 12 %
• 1 łyżka Vegety

Sposób przygotowania:
1. Kapustę parzymy w gorącej wodzie, ryż gotujemy w osolonej wodzie.
2. Do miski przekładamy mięso, dodajemy ugotowany ryż, wbijamy jajko, wsypujemy majeranek, paprykę ostrą oraz sól. Następnie dodajemy obraną oraz startą na tarce o dużych oczach marchew oraz pietruszkę. Dokładnie wszystkie składniki mieszamy.
3. Farsz mięsny układamy na każdym liściu kapusty i zwijamy w roladki.
4. Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy wodą tak żeby gołąbki były przykryte i posypujemy Vegeta.
5. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C.
6. Pięć minut przed końcem pieczenia wlewamy przecier pomidorowy rozrobiony ze śmietaną.
7. Gołąbki gotowe.
8. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.