Leczo Draculi
Rozgrzewające leczo z różnymi warzywami oraz kiełbasą, które możemy podać na kolacje.
8 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 cebula
• ½ kg pieczarek
• ½ kg kiełbasy podwawelskiej
• 870 g papryki konserwowej
• 870 g ogórków konserwowych
• 400 g groszku konserwowego
• 400 g fasoli czerwonej
• 200 g przecieru pomidorowego
• 1 łyżka mąki pszennej
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
• Szczypta chili
Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieramy, drobno kroimy, szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, pokrojone plasterki grzyby. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie przekładamy do garnka.
2. Kiełbasy kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju i łączymy z pieczarkami.
3. Papryki kroimy w małe paseczki a ogórki w kostkę, przekładamy do garnka.
4. Dodajemy odlany z zalewy groszek oraz fasolę. Podlewamy wodą tak żeby składniki były przykryte i gotujemy.
5. Pod koniec gotowania wlewamy przecier, doprawiamy chili i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.