Kopertki Supermana
Rozpływające się w ustach kotlety z delikatnego mięsa Indyka, przekładane serkiem, szynką oraz papryką w chrupiącej panierce.
7 porcji
30 minut czas przygotowania
Składnik:
• 1 kg fileta z indyka
• 100 g serka topionego
• 100 g szynki w plastrach
• 130 g serka topionego w plastrach
• 7 paseczków papryki konserwowej
• Sól
• Pieprz
• Olej do smażenia
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy wystające części, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko serkiem topionym, układamy po plasterku szynki, plasterku serka topionego oraz paseczku papryki.
3. Składamy mięso w kształt kopertki.
4. Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Roladki gotowe.
7. Smacznego.