Kotlety z indyka w marynacie jogurtowo – cytrynowej

Kotlety z indyka w marynacie jogurtowo - cytrynowej

Kotlety z indyka w marynacie jogurtowo – cytrynowej

Niezwykle soczyste, kruche i delikatne kotlety z indyka w marynacie jogurtowo – cytrynowej. Niby zwyczajne kotlety, a jednak o wiele smaczniejsze. Dzięki dodaniu do marynaty soku z cytryny, mięso szybko kruszeje, nie potrzebuje długiego leżakowania w marynacie. Wystarczy pół godziny w chłodnym miejscu i mamy pewność, że kotlet będzie aromatyczny i soczysty. Ja swoje dzisiejsze przygotowałam z fileta z indyka, ale każde inne mięso, czy kurczak, czy wieprzowina będzie równie smaczne. Polecam 🙂

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.