Roladki schabowe z kapustą
10 porcji
30 minut czas przygotowania
Smaczne kotlety – soczyste i delikatne, swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnym połączeniu kilku tajemniczych składników. Takie jak lubi moja rodzina.
Składniki:
• 1 kg schabu wieprzowego
• 1 cebula
• 1 marchew
• 1/3 główki kapusty włoskiej
• 1 papryka czerwona
• Olej do smażenia
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy , kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Cebule obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obrana i startą na tarce o dużych oczach marchew.
3. Następnie dodajemy obraną z nasion paprykę i pokrojoną w drobną kostkę. Warzywa solimy i 10 minut dusimy.
4. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
5. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
6. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
7. Roladki gotowe.
8. Smacznego.
1 Komentarz