Roladki Napoleonki

Roladki Napoleonki

Roladki Napoleonki

Smak tych roladek zostanie z Tobą na długo. W towarzystwie pysznego nadzienie z dodatkiem młodej marchewki smakuje wyśmienicie.

8 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki:
• 2 filety z kurczaka
• 1 marchew młoda
• 2 jajka
• 2 jajka ugotowane na twardo
• 1 ząbek czosnku
• 10 dag sera żółtego
• 2 łyżki majonezu
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy odstające części i kroimy w plastry. Następnie lekko rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ugotowane jajka drobno kroimy. Dodajemy majonez, pieprz oraz sól i wszystko razem mieszamy.
3. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
4. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Roladki gotowe.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.