Filet z kurczaka z jajkiem

Filet z kurczaka z jajkiem

Filet z kurczaka z jajkiem

Połączenie tych smaków, to prawdziwe dzieło kulinarne. Zapiekane mięso w piekarniku, pod pyszną i aromatyczną pierzynką, smaczne i sycące danie na każdą okazję i dla każdego.

6 porcji
40 minut czas przygotowania

Składnik:
• 2 podwójne filety z kurczaka
• 4 jajka
• 3 łyżki majonezu
• 15 dag sera żółtego
• Sól
• Pieprz
• Przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, obcinamy wystające części. Każdą połówkę mięsa nacinamy nożem w kratkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
2. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, drobno kroimy i łączymy z serem. Dodajemy majonez, pieprz oraz sól. Dokładnie mieszamy i wykładamy na upieczone filety.
3. Zapiekamy 10 minut do rozpuszczenia się sera i żeby się trochę przypiekła pierzynka.
4. Danie gotowe.
5. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.