Karkówka pieczona pod pierzynką – prosty przepis na obiad
Karkówka pieczona pod pierzynką z cebuli, papryki, pieczarek i sera żółtego jest wyjątkowo smaczna, miękka i soczysta. W towarzystwie ziemniaków albo frytek i ulubionej surówki będzie świetną potrawą w sam raz na niedzielny, rodzinny obiad, który syci na długo. Świetnie sprawdzi się również jako efektowne danie na ciepło na imprezie czy wyjątkowej uroczystości. Danie jest bardzo proste do przygotowania i nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych.
Zobacz inne przepisy na pieczoną karkówkę na obiad:
Karkówka pieczona w plastrach – pyszny przepis na karczek z piekarnika
Karkówka po cygańsku z pieczarkami i papryką
Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym
Karkówka z pieczarkami i cebulą
Karkówka kebabowa z piekarnika