Szparagi a`la polonaise

Szparagi a`la polonaise

Szparagi a`la polonaise

Szparagi a`la polonaise, czyli szparagi po polsku – podane ze zrumienionym masełkiem i bułką tartą. Najprostszy ze sposobów podania szparagów i dla niektórych najsmaczniejszy.
Fasolka szparagowa i kalafior najczęściej podawane są w ten właśnie sposób.
Wystarczy dodać do szparagów młode ziemniaki, jajko sadzone i pyszne wiosenne danie gotowe.

Składniki:
500 g szparagów
3 łyżki masła
2 łyżki bułki tartej

Przygotowanie:
szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, następnie ugotować w osolonej wodzie główkami do góry. Najlepiej, by główki szparagów nie były zanurzone w wodzie. W zależności od grubości szparagów gotować od 8- 10 minut. Odcedzić
na patelni rozgrzać masło, wsypać bułkę tartą i krótko smażyć. Gdy bułka z masłem mocno się spieni polać przygotowane szparagi
można zjeść same lub podawać z ulubionymi dodatkami

SMACZNEGO !

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.