Roladki z pieczarkami i mozzarellą

Roladki z pieczarkami i mozzarellą

Roladki z pieczarkami i mozzarellą

Roladki Schabowe z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.

8 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki:
• ½ kg schabu
• 1 kulka mozzarelli
• Cebula
• 20 dag pieczarek
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy, Posypujemy pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Na każdym plastrze mięsa układamy po dwa cienkie plasterki mozzarelli i po łyżce pieczarek.
4. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Kotlety smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Roladki gotowe.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.