Roladki z cukinią
Roladki schabowe z tym obłędnym nadzieniem, nie maja sobie równych a sam zapach przywoła do stołu każdego domownika. Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują na twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sam.
9 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg schabu
• 1 cukinia
• 1 marchew
• 1 papryka czerwona
• 3 ogórki konserwowe
• 15 dag sera żółtego
• 10 dag szynki z indyka w plastrach
• Olej do smażenia
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz sola.
2. Marchew i cukinie myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę.
3. Warzywa smażymy na rozgrzanym oleju. Do warzywa dodajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.
4. Następnie warzywa przekładamy do naczynia i mieszamy z startym na dużych oczkach żółtym serem.
5. Na każdym kawałku mięsa układamy po plastrze szynki i po łyżce farszu warzywnego.
6. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
7. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
8. Roladki gotowe.
9. Smacznego.