Deser jogurtowy z jagodami – błyskawiczny, fit
Sezon jagodowy ciągle jeszcze trwa i wykorzystuję go maksymalnie. Dwa razy w tygodniu przynoszę z targu świeżą porcję jagód i przerabiam je na wszystkie możliwe sposoby. Pampuchy, pierogi, makaron z jagodami na obiad, a i na deser również serwuję jagódki.
Dziś zapraszam na super prosty, błyskawiczny deser z jagodami. Jogurt wymieszałam z miodem (możesz dorzucić pokruszoną, domową bezę) i układając warstwami wypełniłam pucharki. Do przygotowania deseru użyj zimnych składników z lodówki
Składniki na 2 porcje:
1 szklanka jagód
300 g jogurtu greckiego
2 łyżki miodu akacjowego
bezy – opcjonalnie
Przygotowanie:
jagody przebrać, dokładnie umyć i osuszyć
jogurt wymieszać z miodem. Możesz dodać pokruszone bezy, wówczas zmniejsz ilość miodu
układaj w pucharkach naprzemiennie jagody i jogurt
podawaj natychmiast po przygotowaniu
SMACZNEGO!