Cukinia po baciarsku – cukinia z papryką w ketchupie do słoików na zimę + FILM

Cukinia po baciarsku – cukinia z papryką w ketchupie do słoików na zimę

Cukinia po baciarsku – cukinia z papryką w ketchupie do słoików na zimę

Cukinia po baciarsku czyli weki z cukinii i papryki w zalewie ketchupowej to pyszny dodatek do obiadu, mięsa z grilla czy jako przegryzka do alkoholu na imprezie. Chrupiące warzywa z słodko-ostrej zalewie podbiły nasze kubki smakowe. Zrobiłam tylko 4 słoiczki na próbę, ale już wiem, że będę musiała wykonać większą partię póki mamy sezon na cukinię, aby coś zachowało się do zimy.

1 Komentarz

  1. Nie słyszałam tego określenia. Cukinia wyszła mi wyśmienita, będzie to mój ulubiony przepis na przetwory.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.