Schabowe pod cebulką

Schabowe pod cebulką

Schabowe pod cebulką

Takich schabowych jeszcze nie jedliście. Połączanie tych składników, to prawdziwe działo kulinarne. Kotlety schabowe w tradycyjnej panierce, ile można jeść ciągle to samo. Dziele się dziś z Wami genialnym przepisem na schab pod pierzynką z cebuli i aromatycznego boczku. Tak dobrego schabu jeszcze nie jadłam. Polecam.

Składniki:
• ½ kg schabu
• 10 dag boczku wędzonego
• 4 cebule
• 10 łyżeczek musztardy sarepskiej
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą i z każdej strony smarujemy cienko musztarda.
2. Panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układamy na półmisku.
3. Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy obraną, pokrojoną w krążki cebulę i smażymy do chwili aż cebula zmienia kolor na lekko brązowy.
4. Cebulę z boczkiem układamy na kotletach.
5. Gotowe.
6. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.