Roladki Salami
Tą wyjątkową roladę, musisz koniecznie wypróbować. Bardzo mało pracy w przygotowaniu jak również mało składników z dodatkiem serka śmietanowego sama rozpływa się w ustach.
10 porcji
15 minut czas przygotowania
Składniki:
• 20 dag plastrów salami
• 1 serek śmietankowy
• 4 duże rzodkiewki
• 1/3 pęczka szczypiorku
Sposób przygotowania:
1. Rozkładamy folię aluminiową, na której układamy plastry salami, tworząc prostokąt.
2. Szczypiorek drobno siekamy a rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach.
3. Warzywa łączymy serkiem i dokładnie mieszamy.
4. Serek z warzywami rozkładamy na całej powierzchni ułożonego prostokąta z salami.
5. Następnie zwijamy roladę, owijamy folią i chłodzimy w lodówce dwie godziny.
6. Po tym czasie kroimy w plasterki, układamy na półmisku i podajemy.
7. Gotowe.
8. Smacznego.