Gyrosowe Udka

Gyrosowe Udka

Gyrosowe Udka

Rewelacyjne danie na każdą okazję, zarówno jako samodzielne danie, jak i genialna przystawka. Udka kurczaka w aromatycznej przyprawie z niesamowitym farszem, prawdziwy Hit na moim stole. Miękki i soczysty kurczak z chrupiącą skórką zapiekany w piekarniku, to szybkie i proste danie z tanich i łatwo dostępnych składników. Zachwyci smakiem wszystkich gości bez wyjątku. Gwarantuję, że ten smak zostanie z Wami na dłużej.

5 porcji
50 minut czas przygotowania

Składniki:
• 5 udek z kurczaka
• 2 łyżki przyprawy gyros
• Sól
• 1 papryka czerwona
• 3 ogórki konserwowe
• 1 cebula
• 40 g kukurydzy konserwowej
• 10 dag sera żółtego
• 2 łyżki majonezu
• 2 łyżki ketchupu pikantnego

Sposób przygotowania:
1. Udka myję, osuszam, wyjmuję kość i doprawiam przyprawą Gyros oraz solą.
2. Paprykę myję, osuszam, wyjmuję nasiona i drobno kroję. Ogórki kroję w kostkę, Cebulę obieram, kroję w kostkę, kukurydzę odlewam z zalewy, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszam z majonezem oraz ketchupem.
3. Gotowym farszem nadziewam udka i zawijam mięso, chowając farsz.
4. Układam w woreczku do pieczenia i piekę 40 minut 180°C.
5. Udka gotowe.
6. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.