Roladki z brokułem i pieczarkami
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.
9 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg schabu
• 1 cebula
• ½ brokuł
• 20 dag pieczarek
• 1 opakowanie kuleczek małych mozzarelli
• Olej do smażenia
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte drobno pokrojone pieczarki oraz umytego, pokrojonego na malutkie różyczki brokuł. Doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa oraz pod dwie kuleczki sera mozzarelli.
4. Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponowie w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Gotowe.
7. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na roladki:
Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym
Roladki panierowane z marchewką i jabłkiem
Roladki wieprzowe w sosie paprykowym
Roladki Gyrosowe
Roladki z udek kurczaka w boczku