Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem
Proste danie z piersi kurczaka i szpinaku, szybko się robi, doskonale się prezentuje i smakuje wyśmienicie.
Szpinak to jedno z najzdrowszych warzyw dlatego wykorzystuj je w kuchni jak najczęściej.
Mięsa przed zapiekaniem w piekarniku nie obsmażałam, dlatego to porcja lekkostrawnego białka dla osób będących na diecie.
Składniki:
2 filety z kurczaka bez polędwiczek
8 brykietów mrożonego szpinaku
1 kopiasta łyżka białego serka
sól, papryka słodka, kurkuma
1 ząbek czosnku
gałka muszkatołowa
masło
Przygotowanie:
szpinak rozmrozić na sitku, odcisnąć nadmiar wody. Przesmażyć na patelni z czosnkiem startym na tarce, doprawić solą i gałką muszkatołową. Przestudzony wymieszać z serkiem
w piersi ostrym nożem od grubszej strony naciąć kieszeń. Filety posolić i obsypać przyprawami
do kieszonki nałożyć przygotowany farsz i spiąć wykałaczką
w naczyniu żaroodpornym ułożyć filety, podlać niewielką ilością gorącej wody i obłożyć wiórkami masła
piec w 180^C 30 minut
SMACZNEGO !
Zobacz inne przepisy na filet z kurczaka:
Filet Z Kurczaka Szpinakową Pierzynką
Filet Z Kurczaka W Kurkowym Sosie + FILM
Filet Z Kurczaka Ze Szparagami I Marchewką W Sosie Śmietanowym
Filet Z Kurczaka Z Jajkiem
Filet Z Kurczaka Pod Pierzynką Z Młodej Kapusty