Ciasto Princessa Zebra
Ciasto princessa zebra to kolejny smaczny deser, który nie wymaga pieczenia. To przekładane ciasto smakuje naprawdę rewelacyjnie. Masa śmietanową z dodatkiem białej czekolady, przełożona kakaowymi herbatnikami i dżemem porzeczkowym to idealne połączenie.
Przepis na ciasto princessa zebra jest naprawdę bardzo łatwy, a samo ciasto robi się naprawdę bardzo szybko i sprawnie. Wystarczy przygotować masę i przekładać nią herbatniki posmarowane dżemem porzeczkowym.
Ciasto to zagościło w naszym domu po raz pierwszy i na pewno nie ostatni. Bardzo nam posmakowało i z czystym sumieniem mogę go zaliczyć do najlepszych ciast, jakie jadłam. Nie jest ono mdłe ani za słodkie, ponieważ słodka masa przełamana jest lekko kwaśnym dżemem porzeczkowym. Ciasto princessa zebra najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy wszystko sobą przejdzie, a herbatniki zmiękną. Wówczas również łatwiej się je kroi.
Ciasto princessa zebra to idealny deser na każdą okazję. Świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju domowe uroczystości, a także jako ciasto na święta. Jestem pewna, że Wam również posmakuje, bo jest naprawdę rewelacyjne. Zapraszam na przepis.