Polędwiczki z warzywami

Polędwiczki z warzywami

Polędwiczki z warzywami

Dziś proponuję dla Ciebie obłędnie pyszne danie obiadowe. Soczyste mięso, aromatyczne dodatki to połączenie idealne. To połączenie jest idealne, spróbuj przekonaj się Sam.

5 porcji
40 minut czas przygotowania

Składniki:
• 2 polędwiczki wieprzowe
• 1 cebula
• ½ kg pieczarek
• 1 papryka czerwona
• 1 papryką żółta
• 4 ogórki konserwowe
• 200 g przecieru pomidorowego
• 4 łyżki ketchup pikantnego
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
• Szczypta chili

Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w dwucentymetrowe plastry i lekko rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej większej patelni przygotowuję sos. Obieram cebulę, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Papryki myję, obieram z nasion, kroję w paseczki i łączę z grzybami. Następnie dodaję pokrojone w pół plasterki ogórki konserwowe. Podlewam jedną szklanką wody i gotuje dziesięć minut.
4. Na koniec dodaję przecier, chili oraz ketchup, pięć minut gotuję i łączę z mięsem.
5. Danie gotowe. Smacznego.

Zobacz inne przepisy na polędwiczki:
Ślimakowe Polędwiczki
Zapiekane Polędwiczki W Sosie Z Kurkami
Polędwiczki W Sosie Z Kurkami
Polędwiczki Z Fasolką
Polędwiczki Z Warzywami

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.