Placek Kowbojski z mięsa mielonego – pyszna alternatywa dla mielonych
Placek Kowbojski z mięsa mielonego z dodatkiem cebuli i pieczarek to pyszne mięsne danie, które można podać na obiad. Świetnie smakuje w towarzystwie frytek i ulubionej surówki np. z kapusty pekińskiej. Można je też podać z sosem chrzanowym, musztardowym czy czosnkowym. Taki placek robi się bardzo szybko, można też przygotować wszystko dzień wcześniej i tylko upiec w piekarniku w dniu podania. Odgrzany też smakuje dobrze. Danie jest bardzo sycące, zwłaszcza jeśli podamy je z jakimiś dodatkami, dlatego z powodzeniem może wystarczyć na obiad przez dwa dni, tym bardziej, że można je podać w różny sposób, więc tak łatwo się nie znudzi.
Zobacz inne przepisy na nietypowe dania z mięsem mielonym:
Zapiekanka Cheeseburger – pyszny domowy fast food
Pulpety zapiekane na puree ziemniaczanym – swojski przepis na obiad
Zapiekanka gołąbkowa – gołąbki jak lazania
Kofty drobiowe – przepyszne szaszłyki z mięsa mielonego
Gołąbki bez zawijania – szybki przepis