Chruściki francuskie z makiem

Chruściki francuskie z makiem

Chruściki francuskie z makiem

Czy jedliście już takie chruściki, czy chruściki muszą być tradycyjne, otóż nie. Wystarczą tylko trzy składniki i 10 minut poświęconego czasu na przygotowanie, nie czekaj wypróbuj.

22 porcji
10 minut czas przygotowania

Składniki:
• 2 opakowania ciasta francuskiego
• 40 g masy makowej w puszce
• Cukier puder do posypki

Sposób przygotowania:
1. Ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy cienko masą makową, przykrywamy drugim ciastem francuskim.
2. Kroimy wzdłuż na połowę i pionowo na paski 5 cm.
3. Każdy pasek zwijamy dwa razy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Pieczemy 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 °C.
5. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
6. Gotowe.
7. Smacznego.

Zobacz inne przepisy na faworki:
Faworki / Chrusty
Faworki (Chrust) Bezglutenowe
Lany Chrust
KOKARDKI KARNAWAŁOWE
Faworki

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.