Chruściki francuskie z makiem
Czy jedliście już takie chruściki, czy chruściki muszą być tradycyjne, otóż nie. Wystarczą tylko trzy składniki i 10 minut poświęconego czasu na przygotowanie, nie czekaj wypróbuj.
22 porcji
10 minut czas przygotowania
Składniki:
• 2 opakowania ciasta francuskiego
• 40 g masy makowej w puszce
• Cukier puder do posypki
Sposób przygotowania:
1. Ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy cienko masą makową, przykrywamy drugim ciastem francuskim.
2. Kroimy wzdłuż na połowę i pionowo na paski 5 cm.
3. Każdy pasek zwijamy dwa razy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Pieczemy 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 °C.
5. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
6. Gotowe.
7. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na faworki:
Faworki / Chrusty
Faworki (Chrust) Bezglutenowe
Lany Chrust
KOKARDKI KARNAWAŁOWE
Faworki