Przepis na drożdżową struclę makową.
Strucla makowa to jeden z tych wypieków, bez których trudno wyobrazić sobie święta – zwłaszcza Boże Narodzenie. Jeśli też masz swoje rodzinne wspomnienia związane z makowcem, koniecznie napisz w komentarzu, jaką wersję lubisz najbardziej. Klasyczną, zawijaną w drożdżowym cieście, czy może z dodatkiem większej ilości bakalii?
Ta drożdżowa strucla makowa jest miękka, aromatyczna i pełna makowej masy z dodatkiem rodzynek, orzechów i kandyzowanej skórki pomarańczowej. Choć przygotowanie wymaga odrobiny czasu i cierpliwości, efekt końcowy zdecydowanie wynagradza cały wysiłek. To sprawdzony, domowy wypiek, który pięknie pachnie w całym domu i smakuje dokładnie tak, jak powinien – tradycyjnie i bardzo świątecznie.
Zobacz inne przepisy na strucle:
Strucla Z Dżemem
Strucla Drożdżowa Z Serem
Drożdżowa Strucla Makowa


