Rycerskie roladki

Rycerskie roladki

Rycerskie roladki

Schabowe roladki z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych, same rozpływają się w ustach. Kiedy przygotowałam je po raz pierwszy, ledwie zdążyłam spróbować. Zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Kilka prostych składników i pyszne roladki są gotowe, możemy przygotować na różne uroczystości.

Składniki:
• 1 kg schabu
• 1 cebula
• 1 marchew
• 1 pietruszka
• 10 dag pieczarek
• ½ puszki groszku konserwowego
• Olej do smażenia
• 100 g serka topionego z ziołami
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
3. Marchew oraz pietruszkę obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa dodaję do cebuli.
4. Pieczarki myję, drobno kroję i łączę z warzywami. Doprawiam pieprzem oraz solą.
5. Pod koniec smażenia dodaję groszek odlany z zalewy, serek topiony i smażę do chwili jego rozpuszczenia.
6. Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa i zwijam w roladki.
7. Panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
8. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
9. Gotowe.
10. Smacznego.

Zobacz inne przepisy na roladki:
Roladki z serkiem śmietankowym
Roladki z suszonymi pomidorami
Roladki schabowe po góralsku – z oscypkiem
Roladki drobiowe z porem i serkiem topionym
Roladki mielone z indyka

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.