Rolada ze schabu z wędzonymi śliwkami – na obiad i jako wędlina
Rolada ze schabu z wędzonymi śliwkami to bardzo szybki i prosty przepis na pyszne i efektowne danie ze schabem w roli głównej. Można go od razu po upieczeniu pokroić w grube plastry i podać w towarzystwie ziemniaków, sosu i surówki na wykwintny obiad lub poczekać, aż wystygnie i pokroić na kanapki czy świąteczną deskę wędlin. Mięso jest kruche, delikatne i aromatyczne. Śliwki dodają mu lekko słodkiej nuty.
Schab ze śliwką to danie, które będzie ciszyć się powodzeniem na świątecznym stole i z pewnością zrobi wrażenie na gościach.
Zobacz inne przepisy na dania ze schabu:
Schab gotowany w majonezie dziesięciominutowy – soczysty i mięciutki
Rolada ze schabu z mięsem mielonym – na obiad lub do kanapek
Kotlet schabowy z boczkiem i ogórkiem kiszonym – pyszne roladki wieprzowe
Schab zapiekany pod beszamelem – pomysł na pyszny obiad
1 Komentarz