Bajeczne roladki
Tak niewiele potrzeba składników do przygotowania roladek ze schabu, które same rozpływają się ustach. Roladki faszerowane masłem, żółtym serem i pachnącym koperkiem w chrupiącej panierce, możemy podać na różne uroczystości oraz niedzielny obiad.
30 minut czas przygotowania
8 porcji
Składniki:
• 1 kg schabu
• ½ kostki masła miękkiego
• 10 dag sera żółtego
• Pęczek koperku
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Każdy kawałek mięsa doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Masło przekładam do naczynia, dodaję żółty ser straty na tarce o dużych oczkach i drobno posiekany koperek. Dokładnie mieszam.
3. Tak przygotowany farsz nakładam po łyżce na każdy kawałek mięsa.
4. Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Gotowe.
7. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na obiadowe roladki:
Roladki Drobiowe Z Serkiem Almette
Roladki Schabowo-Drobiowe
Karnawałowe Roladki
Rycerskie Roladki
Roladki Mielone Z Indyka
1 Komentarz