Ciasto budyniowe na krakersach – prosty deser bez pieczenia
Ciasto budyniowe na krakersach to pyszny i bardzo prosty do przygotowania deser bez pieczenia, który powstaje z kilku niewyszukanych składników. Stanowi ciekawe połączenie słodkiej budyniowej masy i słonych krakersów.
Choć z jego przygotowaniem każdy da sobie radę, to jednak trzeba się uzbroić w nieco cierpliwości w osiągnięciu końcowego efektu. Po pierwsze trzeba poczekać na całkowite wystygnięcie budyniu, aby móc go zmiksować z masłem, co zajmuje kilka godzin. Po drugie, po przygotowaniu najlepiej aby deser postał kilka godzin w lodówce, żeby masa budyniowa stwardniała i ciasto dało się kroić na równe kawałki. Dlatego najlepiej ciasto przygotować dzień przed podaniem.
Zobacz inne przepisy na ciasta z masą budyniową:
Ciasto Orzeszek Wiewióra bez pieczenia – prosty przepis na pyszny deser
Biszkopt z masą budyniową
Ciasto Pociecha Proboszcza – prosty przysmak bez pieczenia
Ciasto Paź Królowej – ciasto czekoladowe z kremem ananasowym i bezą