Udka z serem pleśniowym
Poznaj mój przepis na szybkie danie z udek kurczaka, otulonych aromatycznym boczkiem, który sprawia, że mięso jest pyszne i soczyste. Z pewnością polubisz przepis na udka kurczaka, ponieważ mięso przygotowane według tego przepisu jest bardzo smaczne, a samo przygotowanie potrawy proste. Cała rodzina będzie zadowolona z dania.
40 minut czas przygotowania
8 porcji
Składniki:
• 8 udek kurczaka
• 1 ser pleśniowy
• 1 słoik pomidorów suszonych
• 16 pasków boczku parzonego
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, wyjmuję kości, zdejmuję skórę i rozbijam. Doprawiam solą.
2. Ser pleśniowy kroję w słupki, pomidory odlewam z zalewy. Na każdym kawałku mięsa układam po słupku sera oraz kilka pomidorów.
3. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
4. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na udka:
Miodowe pieczone udka
Udka z kurczaka pieczone z warzywami – prosty i pyszny obiad
Udka po chińsku
Udka pieczone w ketchupie i miodzie – prosty przepis na smaczny obiad
Udka z warzywami w pysznym sosie