Ciasto Kusząca Pannica – biszkopt z kremem orzechowym i galaretką
Ciasto Kusząca Pannica to pyszny i efektowny trójwarstwowy przekładaniec z powidłami porzeczkowymi, kremem orzechowym i galaretką na wierzchu. Świetnie sprawdzi się zarówno do popołudniowej kawy, jak i na mniejszych i większych uroczystościach.
Pamiętajcie, że sukcesem wysoko wyrośniętego biszkoptu są dobrze ubite jajka, dlatego do tego kroku trzeba się szczególnie przyłożyć. Zanim zaczniemy dodawać inne składniki, ubijana masa jajeczna powinna uzyskać jasny kolor i mieć bardzo puszystą konsystencję.
Zobacz przepisy na inne ciasta i desery z orzechami:
Ciasto Picuś Glancuś – orzechowy deser bez pieczenia
Krakersiak z orzechami – ciasto bez pieczenia
Sernik na kruchym spodzie z orzechami i kruszonką – sprawdzony przepis
Ciasto Rozpustny Mnich – wyjątkowo pyszny smakołyk bez pieczenia
Czekoladowa owsianka z bananem