Kluski śląskie w sosie pieczarkowym

Kluski Śląskie W Sosie Pieczarkowym

Kluski śląskie w sosie pieczarkowym

Jeśli postanowiłaś od tego roku zmniejszyć porcje mięsa ten przepis jest dla Ciebie. Pyszne domowe kluchy śląskie z sosem pieczarkowym. Sos zrobiłam na bazie śmietany kremówki, nie wymagał zatem dodatku mąki do zagęszczenia.

Składniki:
800 g ziemniaków
200 g mączki ziemniaczanej
1 jajko
1 łyżka oleju
300 g pieczarek
1 cebula
1 łyżeczka masła ghee
200 ml śmietany kremówki
sól, pieprz

Przygotowanie:
kluski przygotuj wg przepisu z bloga
pokrojoną cebulkę zeszklij na maśle, dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i duś. Początkowo grzyby puszczą wodę, następnie zaczną się rumienić. Dodaj sól i pieprz, następnie wlej śmietanę kremówkę. Gotuj w odkrytym rondlu do uzyskania zadowalającej gęstości
podawaj ugotowane kluski z przygotowanym sosem
SMACZNEGO !

Zobacz inne przepisy na kluski śląskie:
Kluski Śląskie
Kluski Śląskie – Prosty I Tani Pomysł Na Obiad
Kluski Śląskie

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.