Kurczak w tempurze

Kurczak w tempurze

Kurczak w tempurze

Tempura to sposób smażenia kawałków mięsa, warzyw lub owoców morza w chrupiącej otoczce na głębokim tłuszczu. Niezwykle popularna w Japonii, lecz przywędrowała do tego kraju z Portugalii. Przepis na panierkę składa się z lodowatej wody, mąki pszennej i żółtka jaja Można go jednak modyfikować, dodając wodę gazowaną, sodę oczyszczoną, skrobię kukurydzianą lub ziemniaczaną. Na rynku dostępna jest także gotowa panierka do tempury.

Zobacz inne przepisy na dania z kurczakiem:
Pierś z kurczaka zapiekana po prowansalsku – pyszne danie z piekarnika + FILM
Makaron z piersią kurczaka i warzywami – pyszny pomysł na fit obiad
Roladki z kurczaka

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.