Wątroba wieprzowa w cieście
Dla smakoszy wątroby proponuje pyszne danie, które wykonasz w prosty szybki sposób. Ciasto to panierki jest z dodatkiem czosnku co sprawia, że wątroba jest smaczna i aromatyczna.
30 minut czas przygotowania
8 porcji
Składniki:
• ½ kg wątroby wieprzowej
• 3 całe jajka
• 1 łyżeczka czosnku
• 5 łyżek majonezu
• 5 łyżek mąki pszennej
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Wątrobę myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w cienkie plasterki i delikatnie rozbijam.
2. Do miski wbijam jajka, roztrzepuję trzepaczką. Następnie dodaję czosnek, sól, pieprz, majonez, mąkę i dokładnie mieszam.
3. W cieście panieruję wątrobę i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
4. Gotowe.
5. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na wątróbkę:
Zapiekana Wątróbka Z Sosem Musztardowym
Wątróbka Drobiowa
Wątróbka Z Jabłkiem
Wątróbka Drobiowa Z Cebulką I Jabłkiem – Tradycyjny Przepis
Wątróbka Z Jabłkiem I Cebulą