Filet pod pierzynką polonezową

Filet pod pierzynką polonezową

Filet pod pierzynką polonezową

Filet pod pierzynką polonezową
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi z kurczaka z pieczarkami. Zdrowe i smaczne danie obiadowe. Fantastyczna pierś z kurczaka z pieczarkami, którą przygotujesz nawet gdy nie masz zbyt dużo czasu. Dodatkowo smak soczystego mięsa podkreśli dodatek grzybów. Doskonałe połączenie, zrób przekonaj się.

40 minut czas przygotowania
5 porcji

Składniki:
• 2 podwójne filety kurczaka
• ½ kg pieczarek
• 1 cebula
• 3 łyżki ketchupu pikantnego
• 2 łyżki musztardy
• 10 dag sera żółtego
• Sól
• Pieprz
• 1 łyżka przyprawy do kurczaka

Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam kroję na duże plastry, nacinam w kratkę. Doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju, Do cebuli dodaję, umyte, drobno pokrojone pieczarki. Przed końcem smażenia doprawiam pieprzem oraz solą, wlewam ketchup oraz musztardę i dwie minutki jeszcze smażę.
3. Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku upieczonego mięsa i posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach.
4. Chwilkę jeszcze zapiekam w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
5. Gotowe.
6. Smacznego.

Zobacz inne przepisy na dania pod pierzynką:
Mielone pod pierzynką z młodej kapusty
Karkówka pieczona pod pierzynką – prosty przepis na obiad + FILM
Filet z kurczaka pod pierzynką z młodej kapusty

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.