Ucierane ciasto z borówkami

Ucierane ciasto z borówkami

Ucierane ciasto z borówkami

Genialny przepis na puszyste i delikatne ciasto z borówkami, nikogo nie pozostawi obojętnym wobec siebie. Idealna propozycja na każdą okazję, zarówno do porannej filiżanki, aromatycznej kawy jak i na przeróżne uroczystości i święta. Wykonasz łatwo a smak ciasta zaskoczy każdego.

Forma 24 cm x 24 cm
50 minut czas przygotowania
10 porcji

Składniki:
• 200 g masła
• 200 g cukru
• 3 jajka
• 200 g maki pszennej
• 50 g skrobi ziemniaczanej
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 80 g mleka
• 10 dag borówek
• Cukier puder do posypki

Sposób przygotowania:
1. Masło rozpuszczam i studzę. Jajka wbijam do naczynia miksującego, wsypuję cukier i miksuję około 5 minut. Następnie wsypuję mąkę, skrobię ziemniaczaną, proszek do pieczenia i ponownie miksuję . Wlewam stopniowo rozpuszczone masło i mleko, jak uzyskam jednolitą masę, ciasto wylewam do formy, wcześniej natłuczonej masłem.
2. Układam umyte, osuszone borówki i piekę 40 minut w 180°C
3. Po upieczeniu ciasto studzę i posypuję cukrem pudrem.
4. Gotowe.
5. Smacznego.

Zobacz inne przepisy na ciasta z borówkami:
Przepis na Szybkie Ciasto z Borówkami
Kruche ciasto z borówkami
Szybkie ciasto z borówkami
Ciasto z borówkami
Jogurtowe ciasto z borówkami

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.